Aardbei Karamel Toetjes

Gisteren kreeg ik bezoek. We hebben het erg gezellig gehad en omdat het meiden onderling was, wist ik dat we genoeg zoete dingen nodig zouden hebben. Ik heb natuurlijk ook gewoon wat donuts en koekjes gekocht, maar wilde ook zelf wat lekkers maken. Ik hou van ‘lekker en makkelijk’. Soms heb ik geen zin om heel wat ingewikkelds te maken. Ik heb ook een lange tijd geen toetjes meer gemaakt, dus dat werd het dan! Maar… Ik had geen idee welke smaak. Ik had zin in iets fruitigs, maar ook lekker zoet. Ik hou van karamel en aardbei, dus dat ging ik maar uitproberen. Jeetje, dat was heerlijk! Ik ken de combinatie oreo en aardbei, maar dit is echt zoveel lekkerder! Ik deel het recept met jullie en ik hoop dat jullie het ook gaan proberen. Het recept dat ik met jullie zal delen, is precies goed voor 5 wijnglazen van de Ikea. Deze Aardbei Karamel toetjes zijn zeker een aanrader!

Recept Aardbei Karamel toetjes (5 wijnglazen):

 • 125 ml mascarpone
 • 200 ml slagroom
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 1 zakje klopfix
 • 70 gram bevroren aardbeien
 • 100 ml water
 • 60 ml karamel siroop
 • 5 jodekoeken
 • 3 grote verse aardbeien

Wat heb je nodig?

 • Een (hand)mixer 
 • Blender
 • Spuitzak(ken)
 • Bekertjes of wijnglazen
 • Keukenweegschaal

Stappenplan:

 1.  Maal de jodekoeken fijn. Er mogen geen grote stukken meer te vinden zijn in de koekjes. Vul de glazen/bekertjes gelijk.  Doe ongeveer 1 à 2 eetlepels van de koekkruimels in de glazen.
 2.  Mix de mascarpone, slagroom, vanillesuiker, klopfix en 30 ml van de Karamel Monin Siroop goed samen. Mix totdat het  stevig is geworden en niet langer. Als je de slagroom overmixt, dan gaat het schiften en kan je het niet meer gebruiken. Als  het gemixt is, vul je het in een spuitzak en vul daar de glazen/bekertjes dan mee.
 3.  Stop de bevroren aardbeien, water en 30 ml van de Karamel siroop in een blender. Blend het heel goed, zodat het  vloeibaar is maar ook nog dikke structuur heeft. Vul de glazen/bekertjes verder en gebruik ongeveer 30 ml van de gepureerde aardbeien per bekertje.
 4.  Decoreer verder met wat verkruimelde koekjes, overgebleven slagroom/mascarpone en een halve verse aardbei!
 5.  Laat het zeker nog even een paar uur in de koelkast koud worden voor een nóg betere smaak!

Deze Aardbei Karamel toetjes waren niet machtig en daarom was het zó lekker! Zoals ik eerder al aangaf, zijn deze toetjes snel gemaakt. Het is nog altijd de vraag wie zo sterk is om de toetjes te laten staan voor een paar uur. Ik kon het haast niet, maar heb het toch gedaan! Het was het allemaal waard. Ik hoop dat jullie deze toetjes ook gaan uitproberen! Deel gerust jullie mening met mij en als jullie nog vragen hebben, dan weten jullie mij te vinden. Succes allemaal!

Geef een reactie

Call Now Button