Wanneer je weet hoe je cakepops moet maken, wil je niets anders meer! Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook erg leuk om te maken. Je kunt het maken als je even niets te doen hebt, als je beste vriend of vriendin langs is gekomen en samen wat wil doen, of als je een feestje moet voorbereiden. Natuurlijk zijn er nog 1000 andere redenen waarom je cakepops zou kunnen maken. De smeuïge cake balletjes zijn erg geliefd.

Ik zal jullie stap voor stap uitleggen hoe je de perfecte cake pops kunt maken. Ik moet wel zeggen dat geduld erg belangrijk is als je cake pops gaat maken. Met deze cake pops tips & tricks komt het helemaal goed!

Wat heb je nodig?

 • Verkruimelde cake (versgebakken cake is altijd het lekkerste!)
 • Botercrème of ganache
 • Cake pop stokjes
 • Gesmolten witte of donkere chocolade (au-bain-marie)
 • Sprinkels of gekleurde suiker (decoratie)
 • Bakpapier
 • Schaal
 • Een mixer
 • Keukenweegschaal

Hoe ga je te werk?

 1. Het belangrijkste is om voor de cake te zorgen. Persoonlijk vind ik vers gebakken cake het lekkerste. Als je daar geen tijd voor hebt, kan je gewoon cake van de bakker of supermarkt gebruiken. Verkruimel de cake goed en zet het even apart.
 2. Maak nu de botercrème of ganache. Recept van de botercrème is te vinden bij de vanille cupcakes. Wil je ganache maken? Gebruik dan de verhouding 1:1 (100 gram chocolade met 100 ml slagroom). Verwarm de vloeibare slagroom eerst tot aan het kookpunt. Giet het daarna over de stukken chocolade.
 3. Doe de verkruimelde cake in de mixer. Doe er lepel voor lepel botercrème of ganache bij. Wanneer alles 1 grote bol is geworden in de mixer, is het beslag gereed om opgerold te worden.
 4. Nu heb je de keukenweegschaal nodig. Om alle cake pops gelijk te krijgen, moet het afgewogen worden. Ik gebruik cake bolletjes van 25 gram. Perfect voor op een stokje!
 5. Als alle bolletjes opgerold zijn, plaats je ze op een schaal met bakpapier. Deze stop je voor minimaal 3 uur in de vriezer.
 6. Nadat ze uit de vriezer komen, smelt je de chocolade au-bain-marie. Het is belangrijk dat er geen druppel water bij de chocolade komt, want dan kan je opnieuw beginnen.
 7. Dip de top van elk stokje eerst in de chocolade. Daarna prik je het in het cake bolletje. Wanneer je de laatste hebt gehad, pak je de eerste cake pop en dip je het volledig in de chocolade. Je kunt elke cake pop daarna versieren met sprinkels of gekleurde suiker. Doe dat gelijk en niet nadat de chocolade hard is geworden. Het blijft dan namelijk niet meer plakken.

Wil je de chocolade kleuren? Dat is mogelijk maar gebruik dan voor de zekerheid cacaoboter kleurstof. Zo weet je zeker dat je chocolade niet zal verpesten.

Het is ook mogelijk om fondant decoratie te gebruiken. Doe dat wel wanneer de chocolade hard is geworden. Om jouw decoratie op de cake pop te plaatsen, kan je het beste wat gesmolten chocolade op jouw fondant smeren en daarna op de cake pop drukken. Dat blijft goed vast zitten.

Ik hoop dat jullie de cake pops met plezier gaan maken! Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunnen jullie altijd een berichtje achterlaten. Fijn weekend alvast en laat me weten hoe het is gegaan!

Call Now Button