Chocolade Cupcakes

Chocolade is een van de grootste verslavingen voor vele vrouwen. Ik ben waarschijnlijk de grootste verslaafde. Hoe donkerder, hoe beter! Daarom besloot ik dus om eens te experimenteren met cacao. Chocolade cupcakes zijn vaak droog van binnen als er teveel cacao gebruikt wordt. Maar als je net wat te weinig gebruikt, dan is het geen chocolade cupcake meer. Tja, lastig dus. Na heel wat geprobeerd te hebben, heb ik nu de perfecte cupcake! Niet te droog, vol van smaak en prachtig donker. Ik noem het de Dark – Chocolade Cupcake! Aangezien ik zo trots ben, deel ik het recept met jullie. Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Recept Dark Chocolade Cupcakes (10):

  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren (m)
  • 125 gram bruine basterd suiker
  • 125 gram boter
  • 15 ml melk
  • 2 grote eetlepels cacaopoeder

Voor de topping:

  • 125 gram Funcakes botercreme
  • 125 ml water
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram au-bain-marie gesmolten chocolade (puur)

Wat heb je nodig?

  • Een (hand)mixer 
  • Cupcake wrappers
  • Spuitzak(ken)
  • Spuitmond Wilton 2A 
  • Cupcake / muffin pan
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Garde
  • Ijslepel

Ik plaats nu mijn stappenplan. Ik bak mijn cupcakes altijd op deze manier en dat gaat altijd goed.

  1.  Weeg alle ingredienten nauwkeurig af. Zorg ervoor dat je bij het wegen van de bruine basterd suiker alles goed aandrukt.
  2.  Doe de meel, bruine basterd suiker en cacaopoeder in de kom van de mixer en laat het even een minuut op de laagste stand  mixen.
  3.  Pak de maatbeker erbij en doe hier de eieren en melk in. Klop dit even goed door elkaar met een garde.
  4.  Na een minuut doe je de boter bij de droge ingredienten en laat je het goed mixen. Zeker 5 minuten op een middelhoge  snelheid.
  5.  Wanneer je ziet dat alles goed gemixt is na 5 minuten, doe je de melk en eieren erbij. Je stopt de mixer niet, je giet het er  gewoon langzaam bij. Als alles goed door elkaar is, mix je het voor ongeveer 7  minuten op de hoogste stand. Het beslag  moet namelijk luchtig worden.
  6.  Zet de cupcake / muffin pan klaar en doe de wrappers erin. Met een ijslepel (grote) schep je in elke wrapper dezelfde  hoeveelheid. Zo zijn alle cupcakes gelijk.
  7.  Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de cupcakes daarna voor 25 minuten. Prik met een tandenstoker in de cupcake.  Als deze er schoon uitkomt, is de cupcake klaar.
  8.  Wanneer de cupcakes klaar zijn, haal ze gelijk uit de cupcake pan en laat ze goed afkoelen voordat je gaat decoreren.

Nu gaan we verder met de topping.

  1.  Mix de Funcakes botercreme en het water goed luchtig. Hoe hoger de stand van de mixer, hoe beter. Laat het daarna 1 uur opstijven op kamertemperatuur.
  2.  Mix daarna de boter erbij totdat het erg luchtig en wit is. De boter mag niet meer geel zijn.
  3.  Voeg daarna de cacao en gesmolten chocolade toe. Mix het nogmaals op de hoogste stand voor ongeveer 7 minuten.
  4.  Je kunt het daarna gelijk in de spuitzak vullen en de cupcakes decoreren. Na een uur zijn de cupcakes namelijk erg goed afgekoeld!

De Dark Chocolade Cupcakes zijn nu he-le-maal ready om opgegeten te worden. Geniet ervan!

Geef een reactie