Golden dripcake

Voor mijn lieve mama, die jarig was op 6 februari, heb ik deze Golden dripcake gemaakt. Ze wist van niks, dus dan is het alleen maar nog leuker om het te maken. Ik had zoveel ideeën en ik wilde het allemaal gebruiken. Dat gaat natuurlijk niet altijd. Ik moest het beperkt houden, want de taart mag niet vloeken. Ik begon een aantal dagen eerder met de rozen. Het duurt namelijk wel even voordat ze goed hard zijn geworden en je ze kunt gebruiken op de taart. De volgende dag begon ik met de andere bloemen. Het grappige is, dat ik die andere bloemen helemaal niet zo wilde hebben. Ik wilde namelijk pioenen maken. Tja, niet alle blaadjes werkten mee, dus is het mij niet gelukt. De taart heb ik uiteindelijk goud gespoten met een gouden spray. Werkt super snel en de kleur blijft erg mooi! Toen ik aan kwam lopen, zei ik ook vol enthousiasme; The Golden Dripcake!

Voor deze taart heb ik gekozen voor de lekkerste smaak; Red Velvet! Daarna heb ik de taart gevuld met hele luchtige cream cheese en dat heb ik ook gebruikt voor de buitenkant van de taart. Dit was een taart met 4 lagen cake.

Ik deel met jullie de stappenplan die ik volg voordat ik een taart bak.

  1.  Wat voor taart wordt het? Een taart bekleed in fondant? Dripcake? Cheesecake? Naked cake?
  2.  Welke smaak wordt de taart?
  3.  Welke kleuren wil je gebruiken?
  4.  Welke design wil je gebruiken? Als je een taart maakt met suikerbloemen of fondant decoratie, begin daar dan een paar dagen eerder mee zodat ze goed kunnen drogen.
  5.  Heb je alle ingrediënten? Zo niet, haal dat gelijk in huis. Stel het niet uit, want de kans dat je iets vergeet is dan groter.
  6.  Begin met de basis (de cake/biscuit). Bak dat altijd een dag of 2 eerder. Laat het goed afkoelen in de koelkast of vriezer. Zorg ervoor dat je de cake/biscuit dan al in lagen hebt gesneden en bedekt hebt in plastic folie. .
  7.  De dag dat je de taart gaat vullen, haal je de lagen uit de koeling/diepvries.
  8.  Vul en decoreer de taart.
  9.  Bewaar de taart in een luchtdichte doos, zodat het zacht blijft.
  10.  Bedenk een naam voor de taart.

Verder heb ik nog één tip voor jullie: Zorg ervoor dat je de taart een dag voordat je het moet leveren af is. Mocht er wat mis gaan, dan heb je altijd nog de tijd om iets nieuws te maken

Ik heb de mijne ‘ The Golden Dripcake ‘ genoemd omdat ik het goud heb gespoten. Gewoon heel simpel bedacht. Ik hoop dat jullie wat aan mijn stappenplan zullen hebben. Je kunt natuurlijk ook zelf een stappenplan bedenken. Het helpt echt tijdens het voorbereiden en bakken van een taart! Mochten jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie mij altijd een berichtje sturen!

 

 

 

Geef een reactie

Call Now Button