Redvelvet Cupcakes

Enige tijd geleden heb ik deze heerlijke Redvelvet Cupcakes gemaakt. Persoonlijk is dit mijn favoriet en daarom bak ik deze cupcakes keer op keer. Ik merk dat de Redvelvet ook al een tijdje een hit is in Nederland. Het recept is namelijk in US ontstaan en langzamerhand werd het ook hier gebruikt. Inmiddels kent bijna iedereen het en merk ik dat het ook erg gewild is. Ik heb zelf heel wat recepten uitgeprobeerd, maar helaas miste ik altijd wel wat aan de smaak. Daarom heb ik zelf wat geprobeerd en nu heb ik een recept dat nooit mislukt! De combinatie van witte chocolade, cacao en karnemelk is nog nooit zó lekker geweest! Ik deel dit recept dan ook maar al te graag met jullie en ik hoop dat jullie het allemaal eens gaan proberen!

Recept Redvelvet Cupcakes (18):

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 185 gram witte basterd suiker
  • 15 gram bruine basterd suiker
  • 175 gram roomboter
  • 2 eieren (L) 0f 3 (M)
  • 150 ml karnemelk
  • 3 eetlepels cacao (ongeveer 45 gram)
  • 10 gram bakingsoda
  • 10 ml azijn
  • snufje zout
  • Rode kleurstof

Voor de topping (witte chocolade):

  • 150 gram funcakes botercrème
  • 150 ml water
  • 175 gram roomboter
  • 100 gram witte chocolade au-bain-marie

Wat heb je nodig?

  • Cupcake wrappers
  • Cupcake / Muffin pan
  • Spuitzak
  • Spuitmond naar keuze
  • Mixer
  • Ijslepel
  • Keukenweegschaal
  • Garde
  • Maatbeker

Stappenplan:

  1.  Mix de meel, suiker, zout en cacao goed samen op de laagste stand voor ongeveer 1 minuut.
  2.  Pak de maatbeker erbij en doe hier de karnemelk, eieren en rode kleurstof in. Klop dit goed samen met een garde. Als je  denkt dat alles mooi rood is, doe dan het dubbele van de hoeveelheid erin. Vanwege de  vele ingrediënten heb je echt meer  kleurstof nodig dan je denkt. Ik doe het altijd op gevoel.
  3.  Als alle droge ingrediënten gemixt is, doe je de boter erbij. Doe dit terwijl de mixer nog aanstaat. Als je alles erbij hebt  gedaan, verhoog je de stand naar middelhoog. Laat het ongeveer 5 minuten mixen.
  4.  Na 5 minuten, doe je de vloeibare ingrediënten in de maatbeker erbij. Laat de mixer aan en giet het er langzaam bij. Mix nu  voor ongeveer 7 minuten op de hoogste stand.
  5.  Als alles goed luchtig opgeklopt is, doe je als laatste de azijn en baksoda er tegelijk in. Mix daarna nog voor ongeveer 2  minuten op de middelhoge stand.
  6.  Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Vul alle wrappers met een ijslepel, zodat elke cupcake ongeveer dezelfde  hoeveelheid beslag heeft.
  7.  Bak de cupcakes ongeveer voor 25 minuten. Als je na 25 minuten een prikker in de cupcake stopt en deze schoon eruit  komt, zijn de cupcakes klaar. Haal ze gelijk uit de cupcake / muffin pan en laat ze goed afkoelen.
  8.  Mix nu de funcakes botercrème met dezelfde hoeveelheid water. Mix door todat het luchtig en wit is geworden. Laat het  daarna 1 uur opstijven op kamertemperatuur.
  9.  Na een uur kan je de boter in kleine blokjes erbij gooien en laat dat ook goed mixen op de hoogste stand. Uiteindelijk moet  het helemaal wit / luchtig zijn en 2 keer de hoeveelheid hebben als daarvoor.
  10.  Voeg nu de au-bain-marie gesmolten witte chocolade toe. Mix ongeveer 2 minuten op de hoogste stand.
  11.  Je kunt de botercrème gelijk in de spuitzak vullen en de cupcakes ermee decoreren. Je kunt natuurlijk wat verkruimelde  Redvelvet cake op de toefjes gooien en een blokje witte chocolade

Het lijkt een lastige klus, maar als je ermee bezig bent, valt het allemaal mee! De Redvelvet Cupcakes zijn zó lekker, dat je het na de eerste keer waarschijnlijk vaker gaat maken. Dit is het recept dat ik altijd gebruik en het lukt altijd. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat de oven goed voorverwarmd is. Dat zijn 2 hele belangrijke dingen! Ik hoop dat jullie deze cupcakes net zo lekker gaan vinden en dat het ook gelijk goed zal gaan de eerste keer! Kan eigenlijk ook niet anders als jullie dit recept en stappenplan zullen aanhouden. Ik wens jullie vooral heel veel plezier tijdens het bakken en ik hoor graag wat jullie ervan vonden! Mochten jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie een comment achterlaten!

Geef een reactie